FLUÈRE

BLOG


Waarom het de moeite waard is om te kiezen voor alcoholvrije cocktails

Vandaag de dag gaan sociale gelegenheden vaak samen met het genot van een alcoholische versnapering. Daarentegen ziet men toch dat de populariteit van alcoholvrije dranken gestaag groeit. Mensen zijn steeds meer bezig met hoe zij zo gezond mogelijk kunnen leven, waardoor zij steeds vaker de voordelen van non-alcoholische dranken boven de alcoholische versnapering (en de nadelen die hierbij komen kijken) verkiezen. Daarom hebben wij een aantal overtuigende redenen opgesomd waarom een alcoholvrij leven helemaal geen slecht of saai leven hoeft te zijn.

1. Gezondheid boven alles

Men zal natuurlijk meteen denken aan de voordelen die non-alcoholische dranken hebben op je gezondheid. Alcoholconsumptie is namelijk gelinkt aan meerdere gezondheidsproblemen. Hierbij kan men denken aan problemen aan het hart of aan de lever. Door de alcohol in te ruilen voor alcoholvrije drankjes verminder je niet alleen het risico op deze gezondheidsproblemen, maar ben je sowieso gezonder bezig. Non-alcoholische dranken zijn namelijk vaak ook lager in calorieën en suiker, waardoor er dus ook uiteindelijk een gezondere keuze gemaakt zal worden.

2. Sociale inclusiviteit

Er zullen altijd mensen zijn die geen alcohol drinken; dat hoeft niet per se te zijn omdat men gewoon niet wil drinken, maar denk bijvoorbeeld ook aan persoonlijke overtuigingen of gezondheidskwesties. Wanneer men dus ook alcoholvrije drank aanbiedt op sociale gelegenheden, zal de inclusiviteit vergroten. Iedereen kan dan namelijk een drankje drinken en zij kunnen zelf kiezen of dat mét of zonder alcohol zal zijn.

3. Hydratatie

Het zal je niet verbazen dat alcohol dehydraterend werkt. Hoofdpijn, vermoeidheid en uitdroging zijn verschijnselen die daarom ook vaak voorkomen na het nuttigen van alcohol. Wanneer men alcoholvrije drank drinkt, hydrateert het ook meteen het lichaam.

4. Rijveiligheid

Het is belangrijk om bij te dragen aan een veilig verkeer. Als je de bestuurder bent, kan het kiezen voor een alcoholvrij drankje zekerheid bieden. Je hoeft niet te twijfelen of je misschien net te veel op hebt en of je nog wel mag en kan rijden. Door een alcoholvrije drankje kan je meegenieten van de gezelligheid, maar toch zeker weten dat je veilig bent op de weg. Én misschien nog wel belangrijker: de veiligheid van andere weggebruikers.

5. Variatie

Non-alcoholische dranken worden steeds populairder, waardoor er ook steeds meer verschillende smaken en soorten worden geproduceerd. De dranken worden meer verfijnd, waardoor het net zo bevredigend kan smaken als een écht alcoholisch drankje. 

Concluderend biedt het kiezen voor niet-alcoholische dranken meerdere voordelen die verder gaan dan alleen een gezondere keuze. Het draagt namelijk naast je algehele gezondheid bij aan de sociale inclusiviteit, variatie, veilig verkeer en hydratatie. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen waarom het beter is om alcohol in te ruilen voor non-alcoholische dranken. Je zult niet alleen goed voor jezelf zorgen, maar ook bijdragen aan een gezondere en inclusievere sociale cultuur. Zet die cocktail de volgende keer neer en kies voor een heerlijke (net zo smaakvolle) mocktail!

Proost!

FLUÈRE

Meer inspiratie


De onmisbare cocktail tools

voor het maken van jouw favoriete alcoholvrije cocktails In de drukte van de moderne wereld is het voor iedereen cruciaal om een balans te vinden tussen werk en ontspanning. Hoewel traditionele cocktails een populaire keuze zijn om te ontspannen, geven velen van ons de voorkeur aan niet-alcoholische opties, zoals mocktails. Om een heerlijke mocktail te… Lees verder De onmisbare cocktail tools

Mocktail Magic: een aperitivo avontuur zonder alcohol

De cocktailcultuur is enorm veranderd de laatste jaren, waardoor niet-alcoholische dranken, met name mocktails, steeds een grotere rol zijn gaan spelen. Een trend die niet alleen inspeelt op de groeiende vraag naar een gezondere levensstijl, maar ook op de behoefte aan gevarieerde en verfijnde drankjes tijdens sociale gelegenheden. Als we dan naar een goede aperitieven… Lees verder Mocktail Magic: een aperitivo avontuur zonder alcohol

Maak je klaar voor Dry January met Fluère!

Nu het nieuwe jaar nadert, weten we allemaal dat januari eraan komt. Dit betekent dat Dry January voor de deur staat na alle feestdagen in december. Voor degenen die een frisse start willen maken in het nieuwe jaar, zijn we hier om je te inspireren met de voordelen die we leuk vinden aan het drinken… Lees verder Maak je klaar voor Dry January met Fluère!
  • 1
  • 2

© Copyright FLUÈRE 2024 | Privacy | ZienWebdesign

Sign Up

Receive 10% DISCOUNT on your first order when subscribing to our newsletter!